21. ASIRDA MÜSLÜMAN KIZ NASIL EVLENİR VIII


İlk görüşme, tanışma, denklik meselesi, nişan, çeyiz, nikah, düğün derken karı-koca olanların aralarında vuku’ bulan cinsellik meselesine geldik. Bu yazıyla beraber yazı serimizi tamama erdirdik. Yazıyı okumadan evvel ‘+18’ olduğunu belirtmem gerekir. Bu kadar açık yazmamdaki sebep anlaşılır olması içindir. Bunlar hayatın bir parçasıdır. Evlenmeyeceklerin okumalarına lüzum yoktur. Okumalarını da tavsiye etmiyorum.  (Bu yazıda meseleyi teferruatıyla da ele almayacağız.)

Erkekler bilhassa da kızlar arasında ilk gece hakkında çeşitli efsaneler konuşulur. Bu konuşulanları nakletmeden, meseleyi uzatmadan gerekli konulara değineceğiz. Evvela gerdeğin ilk gecede olmasının şart olmadığını bilmek gerekir. Belki ilk hafta da olmayabilir. Bu normaldir. Ancak cinsellikten kaçınma gibi bir hastalık varsa o zaman tedavi olmalıdır. Aksi halde böyle bir evlilik uzun sürmeyecektir. Kızlarda bu noktada vajinismus hastalığı görülür. Bu hastalığa tutulanların vajina kasları gayri ihtiyarı kasıldığından cinsel ilişki yaşanamaz. Bu hastalığın cinlerle de bağlantısı vardır.[1]

İlk gece cinsel ilişkiden kaçıp, kasılıyorsanız da hemen kendinizi hasta etmeyin, ‘ben de vajinismus hastayım’ diye kendinize teşhis koymayın. Her kasılma, cinsel ilişkiye girmeme isteğini hastalığa bağlayamazsınız.

İlk gece korkusu genelde ‘pornografik’ videolar izleyen kızlarda olur. Bundan başka yalanla karışık ilk gece hikayeleri dinleyenlerde olur. Bu noktada vajinanın ne olduğunu bilmek lazım. Vajina esneyebilir, zaten esnek bir yapıya sahiptir.[2] Hem derinlik olarak hem de genişlik olarak esnemeye müsaittir. Bu sebeple penis büyüklüğünü sorun etmemek gerekir. Kaldı ki çok az erkeğin penis boyu 17-22 cm arasıdır. 16-17 cm penis bile olsa sorun olmayacaktır. 9-12 cm bir penis çiftlerin tatmin olması için yeterlidir. 7 cm ve altındaki penislerde ise tedavi olmak gerekir. Aksi halde evlilik yürümeyebilir.

Kızlık zarı, vajinanın girişinden 2-3 cm ileridedir. Bu soğan zarı gibidir. Sert, delinmesi zor değildir. penisin başı girse kızlık bozulacaktır. Kızlık bozulduktan sonra da oluk oluk kan gelmez. Anormal bir durum yoksa ancak birkaç damla kan gelir. Kan gelmemesi kızın bakire olmadığını da göstermez. Bazı kızlarda kan gelmeyebilir.  Bu noktada bir diğer korku ‘ağrı endişesi’ olmaktadır. Hiç ağrı hissetmeye bilirsiniz de en fazla hissedeceğiniz ağrı ise iğne ağrısı kadar olacaktır.

Gerdeğe gelecek olur isek, Karı koca bir güzel abdest alır. Meme altı, vajina, ağız ve koltuk altı kokusu için tedbir alınır, ağır olmaması kaydıyla koku sürülse iyi olur.[3] Erkekte aynı şekilde temizliğini yapar. Karı ve koca iki rekat namaz kılabilir. Evliliğinin hayrlı olması için dua edebilirler.[4] Bunlar şart değildir.

Başlamadan önce besmele çekilir.[5] Ön sevişme muhakkak olmalıdır. Nasıl ki evliliğin mukaddimesi nişansa, gerdeğinde mukaddimesi ön sevişmedir.[6] Ön sevişmeyle hararet arttırılır. Ön sevişmeden maksad öpme sarılma sıkma ve cinsellik içeren sözlerdir. Daha fazla ayrıntı vermek lüzumu yoktur fakat klitorisin uyarılması zevk almak ve gevşemek açısından önemlidir. Ön sevişmenin süresi yoktur, dayanabildiğiniz noktaya kadar yapabilirsiniz fakat 10-15 dakikadan fazla olması iyi olur. İlk gece de daha da uzun olmalıdır. Çiftler zamanla bu konuda tecrübe kazanacakları için bu noktayı geçiyoruz. Ön sevişmeden sonra vajinaya girmek şartıyla herhangi bir pozisyonda cinsel ilişkiye girilebilir. Dinimizin cinsel pozisyonlara getirdiği bir sınır yoksa da kadınların sırtının, bacağının acıyacağı pozisyonları talep etmek doğru değildir. Erkek ağrı verici bir pozisyon talep edemez.  

İlk gece de heyecanlanma, çekinme vs gibi sorunlar olabilir bunlar önemli değildir. Önemli olan, ilk gecede cinsellikten başka her konuyu kafanızdan silmeniz ve konuşmamanızdır. Boşaldıktan sonra da hemen ayrılmamalıdır. Kızlar genelde sarılmak isterler erkekler de böyle olmalıdır.

Prezervatif kullanılabilir. arkadan yanaşmak kesinlikle haramdır.[7] Arkadan girilse, boşalma olmasa da güsl gerekir. Arka tarafa sürtünmek serbestse de girme tehlikesi olanlar yani kendini kaybedecek erkeklerin bunu da yapması caiz olmaz. Eşler birbirlerinin her tarafına bakabilirlerse de lüzumsuz bakmamak çok daha iyidir[8]

Penisin baş kısmı vajinaya tamamen girse boşalma olmasa da güsl gerekir.[9] Oral yani cinsel organları ağza alarak tatmin olma meselesine ise haram denemese de herkese caiz değildir. caiz olduğu zamanlar vardır.[10]

Gerdek gecesi adet olsanız, ilişkiye giremezsiniz. Adet geciktirici ilaç alsanız da giremezsiniz. Ancak eşiniz vücudunuza sürter yahut ellerinizle onu tatmin edebilirsiniz. İlk boşalmadan sonra ikinci defa ilişkiye girilmek istense abdest alınır, güsl alınsa daha efdaldir.

İlişki tamamen bittiğinde ilk fırsatta güsl alınmalıdır. güsl abdesti alacak erkek idrar yapar, yürür yahut uyur bunları yaptıktan sonra güsl alabilir. Kadında böyle bir durum yoktur. gece ilişkiye girilse cünüp yatılsa, sabah namazına yetişmek için erken kalkıp güsl almalıdır. Yani namaz vaktine kadar güsl almaya müsaade vardır fakat en iyisi ilişkiden sonra güsl almaktır. Cünüp uyanacaksa da en azından namaz abdesti alınır, sağ tarafa yatılır. Karı koca beraber güsl alabilir. Örtünüp banyoya girseler iyi olur.

Herkes durumuna göre haftada 3-4 kere cinsel ilişkiye girilebilir. Hayvan gibi her işi vakitsiz yapmamak gerekir. Kaldı ki Müslümanın hayatında namaz abdest vardır. her zaman cinsel ilişkiye giremez. Erkek ne zaman şehvete gelse, şehvetini gidermelidir. Aynı şey kadın içinde geçerlidir. Ortada şehvet yokken haplarla, bitkisel ilaçlarla bu işe kalkışmak en başta zevksiz olacaktır. bir Müslüman hayatını sünnet üzere yaşasa hayattan zevk aldığı gibi cinsel ilişkisinden de zevk alır. Cinsel ilişkinizi üçüncü bir şahsa asla anlatmamalıdır. Ancak fayda verecekse bazı tecrübeler uygun bir dille başkasına anlatılır.

Belki İlerleyen zamanlarda cinsel ilişkiyi daha zevkli hale getirmek için gerekli egzersiz ve besinlerden de bahsedebiliriz.

 



[1] Bu meseleye fazla giremiyorum zira kafir yahut dünyadan haberi olmayan müslümanlar alay edip gülüyorlar. Halbuki doktor doktor gezen hastalar vardır çare bulamazlar, işin ehli bir kimseye gittiklerindeyse hastalıklarına şifa bulurlar. Bunlar yaşanıyor, öyleyse inkar edip, gülmeden önce bir durup düşünmek gerekir.

[2] Birkaç doğum yapılsa bile vajinada ancak minimal bir bozulma olur. Yani bozulma olmaz.

[3] Koku parfüm değildir. bu da başlı başına bir yazı konusudur.

[4] ya rabbi evliliğimizi hayrlı kıl, birbirimizden faydalanmamızı sağla, şeytandan bizi koru gibi… Karşılıklı dua edebilir, tek olarak da edilebilir.

[5] Besmele şeytandan korunmak için önemlidir. Boşalma anında vs için çeşitli dualar varsa da nakletmiyorum.

[6] Ön sevişme her ilişki anında olmalıdır.

[7] Bazı sapkın şiilerin anal ilişkinin serbestliğine dair fetvalar da vardır.

[8] peygamber efendimiz aişe validemizin fercine hiç bakmamıştır. Karı koca birbirine bakar haram değildir fakat sadece cinsel ilişki esnasında bakmalıdır. Bu konuda tafsilat varsa da yeri değildir.

[9] Bazı şafii alimler baş kısmının yarısı girse de güsl gerekir demişlerdir.

[10] Oral ilişkinden uzak durulması gerektiği için bunu anlatmayı uygun bulmuyorum.

Yorumlar

Popüler Yayınlar