MÜLTECİLER VE IRKÇILAR

İnsanın hayatta kalması, canını muhafaza etmesi esastır. Kişi zülm görüyorsa mecbur kaçacak ve bir yere sığınacaktır. İltica sığınmak demek, mülteci ise sığınan kimseye denir. Bazı İnsanlar, mültecilerin keyif çatmak için Türkiyeye geldiğini düşünüyor. Halbuki bir afgan ve suriyelinin memleketini terk etmesindeki sebep can, ırz, mal korkusudur. Bununla beraber art niyetli kimseler de olabilir. Peygamber efendimiz de vatanı olan mekkeyi bırakmış, medineye hicret etmiştir. Zira mekkede Müslümanlar rahat yaşayamıyordu. Müslümanların bir kısmını da habeşistana göndermişti.

Kim dilini, kültürünü bilmediği bir memlekete gelir ki..?  Vatanı terk etmek kolay değildir. Kim vatanını terk etmek ister!? 

Türkler niye Ortaasyadan kaçıpta Anadolu topraklarına geldiler. Çünkü enselerinde Moğol belası vardı. Kimse vatanını keyif için terk etmez. Niye türkler moğollarla savaşmadılar diye size sorulmuyorsa sizde niye afganlar, suriyeler savaşmıyor da kaçıyor diye sormayın. Balkanlar ve kafkasya saldırıldığında Müslümanlar ne yapsaydı? Hicret etmesemiydi/kaçmasamıydı da telef mi olsalar dı? Türkler orta asyadan gelmeselerdi katledilselerdi daha mı iyi olacaktı?

Peki ya afganlar süriyeliler kaçmasaydı katledilsemiydi?. Siz olsanız ne yapardınız? Taşla bıçakla, tankla tüfeğe karşı dururmuydunuz? Ailenizi nasıl geçindirirdiniz? 

Gelen mülteciler niye Türkiyeyi seçiyor, çünkü Türkler tarihte misafirperver bir millet olarak bilinir. Ve hakikatende öyleydi. Ne zaman ki cumhuriyet devrine girildi. Irkçılık bu ülkeyi kasıp kavurdu. Cumhuriyetten miras bu ırkçı zihniyeti sona ermedi.. Şimdilerde ise Bazı kendini bilmez ırkçılar suçsuz ufak masum mültecilere dahi hayvana yapılmayacak muameleyi reva görüyorlar. 

Osmanlı mülteciyi kabul etmeyi şeref meselesi addetmişti. Müslüman kimse din ayrımı yapmaksızın zorda kalana yardım eder. mülteciye, misafire yardım etmek dini bir prensiptir. Katledilen, yersiz yurtsuz yahudiler de osmanlıya sığınmışlardı. Bunlar niye osmanlıya sığındılar? Hristiyanlar bile hristiyanların şerrinden kaçıp osmanlıya sığındılar. ÇÜNKÜ OSMANLI İSLAMDI. 

Ülkemizde suriyeler hakkında uydurma pek çok bilgi dolaşmaktadır. Doğru ve yanlış olan bilgiler tablo haline getirilmiştir.
şimdilerde aynı uydurmalar afganlar için dile getirilmektedir. 

Yorumlar

Popüler Yayınlar