NEDEN AKP - 2 (itiraza cevabtır)

müslüman olduğunu söyleyen ve yarım gram ilim okumuş yahut okuduğunu zanneden bir takım zevat kendini diğer insanlardan farklı bir yere konumlandırır. Bu tür insanlar kendilerini diğer insanlardan üstün gördükleri için haliyle normal müslümanlar gibi hareket etmez, düşünmezler. kendileri çok bildiği için fakih kimselerin fetvalarına da itibar etmezler. tamda bu kıvamda olan tarih cahili 1000k alimimizin 'neden akp 2' isimli yazımıza yaptığı itirazı değerlendireceğiz. 

itiraz 1- sistem hep aynı değişen sadece partinin ismi eskiden ismi chp idi şuanda akp.  

cevab 1- sistemin aynı olduğunu inkar edici mahiyette tek bir yazı yazmadığım halde 'ilimden mantıktan tutarlı olmaktan' bahseden alimimiz, 'sistem aynı' itirazını yapıyor. Üstelik ilk yazıda 'müslüman olarak sistemin taraftarı olamayacağımızı' söylediğim halde bu hususu gündeme getiriyor.... öte yandan alimimiz, partinin ismi eskiden 'chp' idi, şimdi 'akp' oldu diyerek birbirine taban tabana zıt olan iki partiyi aynı kefeye koyması ne akla ne de vicdana sığmaktadır.

CHP'nin dine, müslümana düşmanlığını inkar edecek aklı başında kimse yokdur. samimi kemalistler/CHPliler müslümanlara yaptıkları zulümlerden iftihar ve zevk ile bahsetmektedirler. (ilerleyen yazılarda bunu göreceksiniz) Bugün devlete bağlı bir imam ülkenin kurucu partisine sesini yükselte biliyor, Vali cemaate imamlık yapabiliyor, askeriyede namaz kılınabiliyorsa, cumhurbaşkanı ehlisünnet büyüklere hürmet edip ayağına kadar gidiyorsa.....(misaller çoğaltılabilir) bu halde nasıl olurda AKP iktidarı ile CHP aynı kefeye konabilir? 

itiraz 2 - o zaman tekkeleri kapatanlar şimdi tekkeleri tahrif ettiler. o zaman ehli sünnete verilen zarar açıktan idi şuanda gizli kapaklı.

cevab 2- tekkeleri kapatanlar, tekkelerin faaliyetlerini doğrudan doğruya durdurmuş, insanları dinlerini özgür yaşamalarına engel olmuştur. müslümanlar, 'ezan türkçe olmaz' demiş, ezan 18 sene türkçe okunmuştur. Günümüz iktidarı selefi olan kimselere, mealci olan kimselere dahi karışmamaktadır hepsi fikrini hür olarak ifade etmektedir. Ehlisünnet alimleri de fikrini hür olarak ifade etmektedir. mevcut iktidar ehlisünnet alimlerin olmaz dediği şeyleri zorla müslümanlara tatbik etmiş değildir. müslümanlara zorla şapka taktırmış, kılık kıyafetine karışmış...... değildir. şimdi soruyoruz 'günümüzde herhangi bir tekke tahrif edilmişse bu akp eliyle mi olmuştur? yoksa şahısların kendi suçu mudur? 

menzil dergahları, ismailağa mescidleri tahrif olmuyor diğerleri niye tahrif oluyor? 1000k alimimizin (şayet gidiyorsa) cemaatı niye tahrif olmamış da kendisi gibi parlak bir alimi yetiştirmiş? anlaşılıyor ki ortada bir tahrif varsa şahısların suçudur. iktidar kanun ile zorlama ile kimseyi tahrife sürüklememiştir. Bugün iktidar elinde olan diyanete ehlisünnet müslümanlar olarak zaten itibar etmiyoruz, buna rağmen iktidardan kimseler kalkıpta ehlisünnet müslümanlara: 'niye diyanete itibar etmiyorsunuz? niye diyanet fetva hattına değil de ismailağa vb. yerlere fetva soruyorsunuz'?' diye kimseyi sorgulamıyor, kimseyi bunlara fetva sormaktan da alı koymuyor. 

itiraz 3- Ehveni şer psikolojiyle hareket edersen bir süre sonra şerrin şer olduğunu unutmaya başarsın aklında kalan sadece ehven olur

cevab 3- bir çok meselede müslümanlar 'ehveni şer psikolojisi' ile hareket etmektedir. 1000k alimimiz bile daha ehven olan pek çok işi mecburiyetten yapmıştır.  şerrin şer olduğunu unutacak müslümanlar varsa bile, 'iki şerden, daha hafif olanı tercih edilir' kaidesini çöpe mi atalım? 1000k alimimiz bilmiyor olabilir fakat bu memleketin başına mecburi olarak bir hükümet gelecektir. bizde bu hükümetler arasında dine en az zararı olan partiyi seçmek zorundayız, zira buna mecbur bırakılmış durumdayız, bundan kaçış mümkün değildir. istesekde istemesekde birisi başa geçecektir.

dinde 'şeriat olmayan yerde oy kullanmak haramdır' diye bir kaide de yokdur. oy kullanan kimse illaki sistemi tasvib ediyor manasına da gelmez, kimin hangi niyetle oy kullandığını da bilemeyiz. hür ve korkusuzca fikrini belirten 1000k alimimiz CHP kurucusu aleyhine bir söz etmeye cesaret edemeyecektir. 20 küsur yıllık AKP devrinde bile bu cesareti elde edemeyenler geçmişte ne çileler çektiğini anlamamak için aptal olmak lazımdır!

1000k alimimizin okuyup okumadığı noktasında bilgi sahibi olmadığımız akaid, fıkıh, mantık....ilimlerini, okuduğuna hiç şüphemiz olmayan Fatih kalender hocaya bakalım. Videosunda kısaca diyor ki 'bir kişi herhangi bir partinin bütün icraatlarını tasdik ederek oy verirse onun itikadi problemi vardır, günümüzdeki hiçbir partinin şeriatı getirme gibi bir gayesi yoktur. oy verirken de hangi parti dinimize daha az zarar veriyorsa ona oy verilir'. Fakih olan fatih kalender hoca fetvayı vermiştir. 1000k alimizin bugün türkiyede yediği gıdalar bile fatih kalender hocanın 'yenilmesi caizdir' fetvasından sonra piyasaya sürülmektedir. 

1000k alimimiz ilim aldığı, fetva aldığı hocaları sır gibi saklamaktadır. niye saklamaktadır? iki müslüman olarak ihtilaf ediyoruz haliyle bir bilene sormak lazım gelir, bu kur'an-ı kerimin emridir. kendisine defaatle muteber bulduğu hocalara ihtilafımızı götürelim dedimse de 1000k alimimiz bu teklifi reddetmiştir. reddetmesinin altındaki sebepleri de başta 1000k alimimizin ilgili yorumlarını beğenen şahıslara, sonrada okuyucuların insafına havale ediyorum. 

 

Yorumlar

Popüler Yayınlar