CİNLER

dinsizler cinlerin varlığını inkar etmektedirler, bunlar cinleri gözle görmedikleri için yahut laboratuvarda cinleri tespit edemedikleri için inkar ediyorlar. halbuki göz sınırlıdır, gözle görülmeyen inkar edilecek olsa pek çok şeyi inkar etmek zorunda kalırız. dünyamız maddi varlıklardan ibaret değildir, aklın görevini göze yükleyenler, işitmeye yarayan kulak ile koku alamadığını söyleyip, kokunun hakikatini inkar eden kimselere benzerler….

elimizdeki telefonu yapanı görmediğimiz halde inkar etmeyiz zira akıl bize bunun bir usta tarafından yapıldığını kabul ettirir. karşımızda bizi gören adamın gözleri ile varlığımız kaim değildir. yani bu adam kör olsa, biz yok olacak değiliz. bu misallerden de anlaşılacağı üzre gözün görmediği inkar edilemez. mikropta görülmez fakat inkar edilmez, ancak laboratuvar da görülür. bilgi edinmek de sadece laboratuvar vasıtasıyla olmaz. 2+2’nin 4 ettiği bilgisi için laboratuvara gerek olmadığı gibi laboratuvar ve teknolojik gelişmeler olmadan evvel de bu bilgi biliniyordu. bu aklın kat’i çıkarımıdır. öte yandan laboratuvar olmazdan evvel mikroplar vardı, çoğalıyor ve insanları hasta ediyordu fakat kimse bunların varlığından haberdar değildi, bunlar haberdar değildi diye inkar mı etmek lazım gelir?.  bütün bunlardan anlaşılıyor ki ‘bilgi edinmenin tek yolu laboratuvar değildir’. laboratuvar görülmeyen bir şeyi test edip mevcudiyetine dair hükümde bulunamaz. mikrop laboratuvarda görünüyorsa, Cin laboratuvarda görünmüyor diye inkar edilemez. Çünkü bunlar umum husus itibariyle farklıdır. cin laboratuvarın sahasına girmez. Laboratuvarın sahasına girmeyen her şey inkar edilir diye de bir kaide yokdur.  Laboratuvar fiziksel dünyamız içinde olanla ilgilenir. öte yandan Akli bilgi ile tecrübi bilgi ayrıdır. Tecrübeye aykırı olan aklen muhal/imkansız olmaz. Anne karnındaki bebek acı biberi tecrübe etmediği için acı biberin varlığı muhaldir diyemeyiz. Demek ki cinler tecrübi/deneysel bilgi ile kanıtlanmadığı için de aklen muhal olamazlar. aklen muhal olmayan da her zaman vaki’dir diye inanmıyoruz.

öyleyse cinleri laboratuvar testlerine hapsetmek, hakikati aramak davasında olan bir kimsenin işi değildir. geçmişte olduğu gibi laboratuvarda görülmeyen mikroplar bugün görülüyorsa, cinler de bugün laboratuvarda görünmüyor diye inkar edilemezler. kestirmeden inkar etmek aciz kimselerin kaçış yoludur.

Gayb salt akıl ile idrak edilmese de aklın konusu dışında olmadığı anlaşılmaktadır. demek ki gayb akılla bilinmez fakat anlaşılabilir. gaybi varlıklara inanmak makuldür (Cinlerin varlığı makuldür, aklen muhal değildir) Fakat bunların mahiyeti(türü, cinsi, rengi, şekli vs) gibi hususlar akıllı bilinmez, haberle(başkasının bildirmesiyle) bilinir. (yani kur'an ve hadisle bilinir). bir şeyin varlığını bilmek ayrıdır, mahiyetini bilmek ayrıdır. hücrenin yapısı yakın geçmişe kadar bilinmediği halde hücre inkar edilmiyordu. demek ki cinlerin mahiyetini bilememek, onları tasavvur edememek de inkar sebebi olamaz. 

özet olarak: cinlerin varlığı aklen muhal değildir. bilim, kainattaki tek bilgi edinme yolu da olmadığına göre cinlerin bilimsel kanıtı yok deyip inkar etmek akıl karı değildir. 


İSTİHBARAT TEŞKİLATLARI

Dinsizlerin dini metinlerinin yayınlandığı ‘evrim ağacı’ sitesinde cinlerin, büyünün, falın aldatmaca sahte işler olduğu, hiçbir hakikatinin olmadığı söyleniyor. Hiçbir hakikati olmayan bu iş için istihbarat teşkilatları medyumlara senelerce niye para verir, medyumlar üzerine niye araştırma yapar? CIA teşkilatının kendi medyumlarını yetiştirdiği herkesin malumudur. basit bir internet araştırmasıyla bulunabilir. milyon dolar harcanan medyumluğun nasıl olurda bir hakikati olmaz. bir kimse bir milyon harcadığı projede başarısız olsa, birkaç yüz sefer aynı işe yeltenir ve para harcar mı? istihbarat teşkilatlarının bu uğurda harcadığı paralara ve senelere bakılırsa bunların bir hakikati olduğu anlaşılır. 

cinleri inkar eden kimseler bu medyumların faaliyetlerini incelemeye cesaret edebilir mi? bir falcının yanına giden ve falcının bilmediği soruları sorduğu halde doğru cevaplar alan kimseler hakkında nasıl bir bilimsel açıklama yapacaksınız?... 


Yorumlar

Popüler Yayınlar