yüksek lisans kelamcımız kerem bey

 


bilgi seviyemle alay eden yüksek lisans kelam kerem beyimizin cinayeti...

Vatandaşımız diyor ki:
İslam hukuku bir şeriat anlayışı oluşturmuş ve günümüzde bu lağv edilmiştir. Yani denmek isteniyor ki ehlisünnet fakihler kafalarından bir şeriat(kanunlar) uydurmuşlar. Medeni kanun kabul edildikten sonra bu uydurulmuş şeriat kaldırılmış... Vatandaşımız devamında diyor ki "Kur'anın şeriatı/hükümleri bu zamanda tatbik ediliyor". Yani demek istiyor ki medeni kanun, kur'an hükümlerine paraleldir. Yazının bütününe baktığımız zaman ise vatandaşımızın "iyi ki Şeriat lağv edildi" demek istediği anlaşılıyor. 

Vatandaşımız "Kafa kesme vs. hükümler Kur'an'ın getirdiği şartlardan değildir." diyerek, demiş oluyor ki "Bütün İslam devletleri, Allahın şeriatını değil, islam hukukçularının uydurduğu şeriatı tatbik etmiştir". 

Peygamber sünneti, sahabe tatbikatı ve ehli ilmin yazdıklarında, Allahın sınırlarına riayet ederek hak edenlerin kılıçla öldürüleceğine dair deliller varid olmuştur. İbn hişamın siretinde ve diğer siret kitaplarında, abdurrezzak ve ibn ebi şeybenin musannefinde ve pek çok kaynakta geçtiğine göre peygamber, Allah ve Resulü ile alay eden, müşriklerin önde gelenlerinden olan ukbe bin ebi muaytı ödüldürtmüştür. Hazreti Ali, ismi geçen müşrikin boynunu kılıçla almıştır. Kelamcımız kerem beye göre, Allah Resulü ve sahabesi kafa kesmekle kur'ana uymadı. İslam hukukunun uydurduğu şeriata uydular. 

Vatandaşımız kelamcı kerem bey "vesaire hükümler" dediği hükümler içinde recmde olsa gerekdir. Öyle ya kafa kesme fiilini çirkin görüp, kur'an şeriatına yakıştırmayan recmi nasıl güzel görsün? Hem de kur'anda yazmıyor....Halbuki peygamber ve sahabesi suçu sabit olanlara recmi tatbik etmiştir. 

Recme dair rivayetleri kelamcımız kerem bey hangi gerekçelerle reddedecek? Yahut kafa kesme cezasının sahabe tatbikatı olduğuna dair rivayeti hangi gerekçe ile reddedecek...?

günümüzde kur'an'ın kuralarının tatbik edildiğini iddia eden kerem beyimize bu hususta ise diyecek bir şey yokdur. 


II





Yorumlar

Popüler Yayınlar