Sigara içen erkekle niye evlenilmez?

 Bu yazımızda sigara içen bir erkekle niye evlenilmez meselesine farklı bir açıdan bakacağız.

Malumunuz cinsellik evliliğin bir parçasıdır. Bugün türk medeni hukukuna göre erkekte iktidarsızlık bulunduğunda kadın mahkemeye boşanma talebinde bulunabiliyor. Görülüyor ki cinsel tatminsizlikler sebebiyle boşanmalar olmaktadır. İslamdan evvelki Türk töresinde de iktidarsızlık boşanma sebebi olarak kabul edilmiştir. İslam hukukunda da böyle bir durum vardır. İslam hukukunda ‘innin’ olarak tabir edilen iktidarsızlık(sertleşememe problemi) bir kusurdur. buna göre kadın adli boşanma dediğimiz ‘tefrik’ yoluyla eşinden boşana bilirdi. Yani Kadının tefrik talebinde bulunmasının nedenleri arasında ‘iktidarsızlıkta’ vardır. Mesela koca iktidarsız olsa, kadın mahkemeye gider şikayetçi olarak evliliğin sona erdirilmesi talebinde bulunabilirdi. Kadı uygun görürse bu evliliği bitirirdi.  Abdülmecid devrinde yazılan adab-ı kuzat isimli eserde kadı’nın/hakimin karı-kocayı tefrik etme nedenleri arasında iktidarsızlık da sayılmıştır. 1917 osmanlı aile hukuk kararnamesinde de bu husus yazılıdır. Hülasa toparlayacak olursak fıkıh kitaplarımızda iktidarsızlık evlenme engeli olarak görülememişse de evliliğin feshine sebebiyet verebileceği belirtilmiştir.  Şafiilerde iktidarsızlık kadının denklikte arayacağı haklar arasında zikredilmiştir. Bununla beraber iktidarsız erkeğin evlenmesinin ‘mekruh’ olduğuna dair fetvalar vardır. Peygambere bir hanım gelmiş kocasının cinsel fonksiyon bozukluğundan bahisle kendisinden şikayetçi olmuştur. Geçmiş milletlerde iktidarsız olan erkek adam yerine konmazdı. Hatta bazı balkan milletleri iktidarsız olduğu tespit edilen yöneticileri katlederlerdi.

19. asırda iktidarsızlık ciddi problemler arasındaydı. Haliyle bunun tedavisine yönelik pek çok yazılar, kitaplar yazılmıştır ki bunlardan birisi de ‘adem-i iktidar’dır. devrin gazetelerinde iktidarsızlığa iyi gelen ilaç reklamları ve iktidarsızlık sorununu çözeceğini iddia eden doktorların reklamlarına rastlayabilirsiniz. öğüt kitaplarında da bu mesele üzerine özellikle durulmuştur. 1701 yılında yazılan tedbirul mevlüd isimli ilk Türkçe sağlık kitabının da ilk bölüm belki şaşıracaksınız ama ‘iktidarsızlık ve şehvet tedavisi’ üzerinedir. Eski tıp kitaplarımız da iktidarsızlık ‘za’fül bah’- ‘erlikten kalmak’ isimleriyle görülebilir.

Bütün bunlardan anlaşılıyor ki iktidarsızlık ciddi bir meseledir. Evlenmemiş insanlar cinsel ilişkinin verdiği hazzı/zevki, cinsel ilişki meydana gelmeden asla bilemezler. İktidarsız kimse cinsel ilişkiyi arzulayamaz. Cinselliğin kadının hayatındaki önemi hakkında bu kadar kelam zannediyorum yeterlidir.

Sigara, iktidarsızlığa sebep olmaktadır. Hatta sigara içinler de iktidarsızlık sorunu iki kat fazla arttığı görülmüştür. Sigara içmeyen dumanına dahi maruz kalanlarda iktidarsızlık riski artmaktadır. 20 yaşında, 20’li yaşlarda sigara içmeye başlayan bir erkekte 30’lu yaşlara doğru iktidarsızlık problemleri baş göstermesi muhtemeldir. Kadın ise 30’lu yaşlarda cinsellik açından en verimli çağındadır. İktidarsızlık sorunu yaşayanlara ise tedavi için sigarayı bırakmaları tavsiye edilir. Sigara sadece iktidarsızlık sorunu da getirmez pek çok hastalık ve koku problemini de yanında getirir. Bu kokuyu da çekmeyenler bilemeyecektir. Sigara içenlerle yaşayan insanlardan kokunun ne derece rahatsız edici olduğunu öğrenebilirsiniz.

Toparlayacak olursak sigara iktidarsızlık ve daha birçok hastalık riskini arttırmaktadır. Sigara içen erkekle ben kız olsaydım evlenmezdim.  

Yorumlar

Popüler Yayınlar